allergisk rinit: hösnuva och säsongsbunden allergi

allergier Trends

Allergisk rinit, som ofta kallas allergi eller hösnuva, uppstår när immunförsvaret överreagerar på partiklar i luften som du andas, du är allergisk mot dem. Ditt immunförsvar angriper partiklarna i kroppen och orsaka symptom såsom nysningar och rinnande näsa. Partiklarna kallas allergener, vilket helt enkelt betyder att de kan orsaka en allergisk reaktion.

Det är vår tid igen och över hela landet, personer med allergier sniffling, nysningar, och i allmänhet lider av ett övermått av våren allergier. Detta år, Michael W. Smith, MD, Chief Medical redaktör på, satte sig ner med nationellt hyllade allergolog Jordan S. Josephson, VD, för att få de senaste nyheterna om orsaker, behandlingar och hem rättsmedel för allergiska reaktioner. Josephson, författare av den nyligen publicerade Sinus lättnad nu: Den banbrytande 5-stegsprogram för Sinus, Allergy, och astma …

Med tiden kan allergener börja påverka dig mindre och dina symptom kan inte vara lika allvarlig som de hade varit.

I de flesta fall när man har allergisk rinit

Du vet säkert att pollen från träd, gräs och ogräs orsakar allergisk rinit. Många människor har allergier mot dammkvalster, djur ilska, kackerlackor och mögel samt. Saker på arbetsplatsen, såsom spannmål, trädamm, kemikalier, eller försöksdjur, kan också orsaka allergisk rinit.

Om du är allergisk mot pollen, kan du få symtom endast vid vissa tider på året. Om du är allergisk mot dammkvalster och inomhus allergener, kan du få symtom hela tiden.

Ta reda på om du har allergier, kommer din läkare att be om dina symtom och undersöka dig. Att veta vilka symptom du har, när du får dem, och vad som gör dem sämre eller bättre kan hjälpa din läkare om du har allergier eller ett annat problem.

Om du har svåra symtom, kan du behöva ha allergitester för att ta reda på vad du är allergisk mot.

Skicka dig en länk för att ladda ner appen.

Vänta…

Du nyser och om igen, särskilt när du vaknar på morgonen; Du har en rinnande näsa och baksnuva. Dränerings från en rinnande näsa orsakas av allergier är oftast klar och tunn. Men det kan bli tjockare och grumlig eller gulaktig om du får en nasal eller sinus infektion; Dina ögon är vattniga och kliande; Öronen, näsa och hals är kliande.

Din läkare kan göra ett hudtest. I detta test din läkare sätter en liten mängd av ett allergen i huden för att se om det orsakar en allergisk reaktion; Din läkare kan beställa labbtester. Dessa tester leta efter ämnen som sätter dig i riskzonen för allergier.