allergiska astmabehandlingar, symptom, orsaker, och mer

Allergier handlar om immunförsvaret. Arbetet med att immunförsvaret är att skydda dig från bakterier såsom bakterier och virus. Men om du har en allergi, kommer ditt immunförsvar också försvara kroppen mot ett ofarligt ämne – till exempel katt ilska eller kvalster – att du stöter på.

Bronkial thermoplasty är en behandling för svår astma. Det är ett sätt att öppna dina luftvägar. Förfarandet använder svag värme för att krympa musklerna i lungorna – De som drar åt under astmaattacker och gör det svårt att andas; Du kommer att gå till ett sjukhus för att få bronkial thermoplasty. Det ges i tre separata sessioner med ca 3 veckor mellan dem. Varje behandling varar mindre än en timme, och en annan del av lungorna får behandlas varje gång; Bronkial thermoplasty inte …

Hos personer med allergisk astma, musklerna runt luftvägarna börjar att dra åt. Luftvägarna själva blir också inflammerad och översvämmade med slem.

Symtom vid allergisk astma är i allmänhet desamma som de hos icke-allergisk astma. De inkluderar

Allergener du andas är några av de mest sannolika att förvärra din allergisk astma.

Människor kan också ha allergiska reaktioner om de rör eller äta allergener. Denna typ av exponering orsakar sällan astmasymtom, men det kan orsaka en allvarlig och livshotande reaktion, såsom anafylaktisk chock, vilket gör det svårt att andas.

Irriterande kan också utlösa ett astmaanfall, även om de inte orsakar en allergisk reaktion.

Din läkare kan rekommendera allergitester för att räkna ut vad allergener påverkar dig. Dessa tester innebär vanligtvis prickning huden med en liten mängd av den misstänkte allergenet eller injicera det under huden. Läkaren kontrollerar sedan huden för en reaktion.

Om ett hudtest är inte möjligt, kan du få ett blodprov istället.

När pollen räknas är höga, stanna inne så mycket som möjligt. Hålla fönstren stängda. Om du har en luftkonditionering, använda den för att filtrera luften.

För att hålla dammkvalster ut, linda dina kuddar, madrass, och fjädrar låda i allergen-bevis täcker. Tvätta lakan en gång i veckan i varmt vatten.

da; Natt

Ta Astma bedömning få personlig handlingsplan