allergiska reaktioner mot insektsstick

Bi, wasp, gul jacka, Hornet, eller brand myra svider utlösa oftast allergiska reaktioner. Men de flesta människor inte är allergisk mot insektsbett och kan förväxla en normal sting reaktion för en allergisk reaktion. Genom att känna skillnaden, kan du förhindra onödig oro och läkarbesök.

Symtom på en allvarlig allergisk reaktion (som kallas en anafylaktisk reaktion eller anafylaxi) kan innefatta en eller flera av följande

Även allvarliga allergiska reaktioner är inte så vanligt, kan de leda till chock, hjärtstillestånd och medvetslöshet i 10 minuter eller mindre. Denna typ av reaktion kan inträffa inom några minuter efter en sting och kan vara dödlig. Få akut behandling så snart som möjligt.

En mild allergisk reaktion mot en insekt sting kan orsaka en eller flera av följande symtom på platsen för sticket

Människor som har upplevt en allergisk reaktion mot en insekt sting har en chans 60% av en liknande eller värre reaktion om de stucken igen.

Cirka 2 miljoner många människor i världen är allergisk mot giftet från stickande insekter. Många av dessa personer är i riskzonen för livshotande allergiska reaktioner. Cirka 50 dödsfall varje år i USA tillskrivs allergiska reaktioner mot insektsbett.

Maximera din hudvård att se yngre nu.

En normal reaktion kommer att resultera i smärta, svullnad och rodnad runt sting platsen; En stor lokal reaktion resulterar i svullnad som sträcker sig bortom sting platsen. Till exempel kan en person stucken på ankeln har svullnad av hela benet. Medan det ofta ser alarmerande är det i allmänhet inte mer allvarligt än en normal reaktion; Den allvarligaste reaktion på en insektsstick är en allergisk en (beskrivs nedan). Detta tillstånd kräver omedelbar läkarvård.

Ser bra ut i varje Phot; Hur ta hand om torr, Red Ski; Överraskande sätt att minska rynkor; Förvisa påsar under ögonen