alternativa behandlingar för kronisk smärta: akupunktur, marijuana, hypnos, biofeedback, musikterapi, yoga, massage

Om du har kronisk smärta och letar efter alternativ till medicinering och kirurgi, har du en mängd alternativ. Alternativa smärtbehandlingar som läkare en gång hånade är numera standard på många smärtcentrum.

Denna fras “alternativa smärtbehandlingar” betyder inte mycket för mig “, säger Seddon R. Savage, MD, tillträdande ordförande i Pain Society.” Jag tror att linjen mellan dem och traditionella behandling är ganska suddig nu.

Men inte alla alternativa smärtbehandlingar fungerar. Vissa kan även vara riskabelt. Vissa alternativa behandlingar kan hjälpa till med smärta från dåliga ryggar, osteoartrit, och huvudvärk, men har ingen effekt på kronisk smärta av fibromyalgi eller diabetisk nervskada.

Du måste göra dina läxor när du funderar på alternativa behandlingsformer för smärta, “warnsAnne Louise Oaklander, MD, PhD, docent i neurologi vid Harvard Medical School och chef för Nerve Injury enheten vid Massachusetts General Hospital i Boston.” Gör Se till att du försöker en behandling som är sannolikt att arbeta i ditt fall. “Och alltid diskutera eventuella alternativa smärt behandlingar du vill försöka med din vanliga läkare.

Här är en genomgång av de vanligaste alternativa behandlingar för kronisk smärta.

Stress och kronisk smärta

Vi vet alla hur dåligt vi känner när vi är under stress. Nu är forskarna undersöka hur känslor kan spela en roll i fysisk smärta.

Eder; N; jag är inte säker