alternativa behandlingar för ländryggsbesvär

Från akupunktur till yoga, många olika alternativa behandlingar anspråk på att lindra kronisk ryggsmärta. Som värt att försöka?

“Så länge du har haft din ryggvärk problem kontrolleras av en läkare för att utesluta en allvarlig sjukdom, skulle det vara rimligt att prova någon av ett antal alternativa behandlingar”, säger Daniel C. Cherkin, PhD, en senior utredare på Group Health Research Institute i Seattle som har forskat på alternativa medicinska tekniker för ryggsmärtor.

Naturligtvis, experter säger att det är bäst att hålla sig med de alternativa behandlingar som visat sig vara säkra och potentiellt effektiv. Här är sju

Akupunktur. Kan infoga nålar i kroppen lindra verkligen smärta i nedre ryggen? Nyligen genomförda studier, bland annat en randomiserad studie av akupunktur publiceras i Archives of Internal Medicine, tyder på att det kan. Den enda frågan verkar vara anledningen till denna gamla helande tradition fungerar.

Utövare av traditionell kinesisk medicin hävdar att nålarna påverka flödet av en “livsenergi” kallas qi (uttalas chee) i kroppen. Vissa forskare menar att det fungerar genom att utlösa frisättningen av naturliga smärtstillande medel som kallas endorfiner.

Donald B. Levy, MD, medicinsk chef för Brigham and Women sjukhus Osher kliniska center för komplementär och integrativ medicinsk terapi i Chestnut Hill, Mass., Säger att hur akupunktur fungerar inte roll, åtminstone ur patientens perspektiv. “Jag kan inte förklara hur min bil fungerar”, säger Levy, som också är en biträdande klinisk professor i medicin vid Harvard Medical School i Boston. “Jag vet bara att om jag vrida om nyckeln ordentligt i tändningslåset, börjar det.”

Akupunkturnålar brukar stanna på plats under 20 till 30 minuter, och flera sessioner kan krävas.

Alexander teknik. Denna typ av sjukgymnastik använder hands-on utbildning för att lära människor att undvika specifika ställningar och sätt att flytta som orsakar smärta genom att placera onödig belastning på rörelseapparaten. Det ägnar särskild uppmärksamhet åt att frigöra spänningar i nacke, rygg och ryggrad. Dess namn kommer från en australisk skådespelare vid namn F. M. Alexander, som utvecklat tekniken.