Alzheimers sjukdom: behandling och vård

Alzheimers behandling och Alzheimers vård går hand i hand. Det finns inget botemedel – ännu. Men som ni ser här, det finns en hel del som kan göras.

Läs hur mediciner, sensorisk terapi, alternativ medicin, och mer kan hjälpa Alzheimers symptom.

Få information om läkemedel som används för behandling av Alzheimers.

Alzheimerpatienter kan bli upprörd. Här är hur Alzheimers agitation kan behandlas.

Tidens behandlingar beror på dagens patienter inskrivna i kliniska prövningar. Klicka här för att ta reda på vad du behöver veta om Alzheimers kliniska prövningar.

Alzheimers forskning lovar framtida behandlingar. Här är en titt in i kristallkulan.

När någon du älskar blir diagnosen Alzheimers sjukdom, är det svårt att veta var man ska börja planera för framtiden. Din nya roll som vårdgivare kan vara överväldigande. Som beslutsfattaren, måste du ha en handlingsplan på plats. Här är en checklista över saker att tänka på.

Här är hur man gör hem en säker plats för en person med Alzheimers sjukdom.

Att sätta en släkting i ett vårdhem är ett svårt beslut. Du måste väga sociala, ekonomiska och personliga frågor. Läs om några av de faktorer som du bör tänka på när du gör detta beslut.

Oavsett hur stor en vårdgivare är du för någon med Alzheimers, så småningom kommer att behöva en paus. Ibland kan en närliggande familjemedlem eller vän gå in medan du kör ärenden eller få lite motion. Men i andra fall, kan vuxna dagvård vara rätt väg att gå.

Det finns många typer av vård för familjer som sysslar med Alzheimers sjukdom.

När någon med Alzheimers sjukdom kan inte leva ensam längre, är en hemtjänst anläggning ett sätt att se till att hon får vård och omsorg hon behöver på ett säkert ställe.

Efter en Alzheimers diagnos, ta hand om juridiska frågor så snart som möjligt. Här är hur du kommer igång.

Finansiell planering är ett måste för en person med en Alzheimers diagnos. Här är hur du kommer igång.

Vissa typer av hygienkrav, som Alzheimers sjukdom, innebär att någon gång du inte skulle kunna göra dina egna beslut om vård du får. I dessa fall hjälper det att ha juridiska dokument med instruktioner om vilken typ av behandling du vill. Dessa dokument kallas direktiven förväg.

Om din mamma har Alzheimers sjukdom och bor i Phoenix och du är i New York, hur ska du hjälpa till att ta hand om henne? Denna artikel är anpassad från Heath bok, Långväga Caregiving: En Survival Guide för Far Away vårdgivare.