Alzheimers sjukdom symptom

Symptomen på Alzheimers sjukdom kommer ofta smygande. Det kan börja när någon har svårt att komma ihåg saker som bara hänt eller sätta tankar i ord. Men med tiden, problemen förvärras. Människor i de senare stadierna av sjukdomen oftast inte kan leva ensam eller ta hand om sig själva.

Ta reda på mer om Alzheimers sjukdom

Grunderna

symptom

Diagnos och behandling

Förebyggande

Den första etappen varar vanligtvis från två till fyra år. Symptomen inkluderar

När en person har en eller ett fåtal av dessa frågor, är det inte nödvändigtvis betyda att han har Alzheimers. Det finns andra medicinska tillstånd som kan orsaka samma problem, såsom

En läkare kan kontrollera dessa symtom och göra tester för att veta om en person har Alzheimers eller något annat.

Det är när minnesförlust blir värre och börjar orsaka problem i det dagliga livet. Detta stadium kan vara från 2 till 10 år.

Någon med måttlig Alzheimers kan börja att glömma detaljer om hans liv, som var han gick i gymnasiet eller när han gifte sig. Han kanske inte känner igen eller komma ihåg familjemedlemmar och vänner. Han kan också glömma var han lämnar saker och kan inte spåra sina åtgärder för att finna dem.

Andra symptom i detta skede kan inkludera

Vissa personer med måttlig Alzheimers också blivit mer medvetna om att de förlorar kontrollen över sina liv, vilket kan göra dem ännu mer frustrerad eller deprimerad.