amning: avvänjning ett litet barn – ämne översikt

Du kan välja att vänta tills barnet är ett barn (åldrarna 1 till 2 år) eller äldre för att avvänja honom eller henne från bröstet. Du kanske känner att ditt barn är inte redo för avvänjning förrän senare eller att ni båda är inte redo. Du kanske vill starta den eller bara låta ditt barn sluta amma på hans eller hennes egen (själv avvänja).

Ett sätt att låta ett barn kontrollera sin egen avvänjning är genom “inte erbjuder, inte vägra” -metoden. Detta innebär att du aldrig har att amma ditt barn men inte vägra när ditt barn frågar eller visar en önskan att amma.

Detta kan vara en långsam process. Men när modern har åtagit sig att avvänjning och ger uppmuntran till hennes barn, kan ett litet barn avvänja sig själv framgångsrikt och glatt.

Följande tekniker kan hjälpa dig att successivt avvänja ditt barn

Göra brösten mindre tillgängliga för omvårdnad. Sluta bära omvårdnad kläder som omvårdnad bras och toppar med omvårdnad slitsar. Bära flera lager av kläder, eller bära kläder som är mindre lätt anpassas till omvårdnad. Toddler kan kräva att sjuksköterskan mindre ofta på grund av bristen på enkel åtkomst. Denna teknik kombineras ofta med andra tekniker; Korta varje amning session innan den stoppas helt. Ett litet barn kan bara behöver en minut eller två på bröstet, mer för komfort än för livsmedel. När barn har haft en minut eller två, uppmana barnet att stanna och intresserar honom eller henne i något annat; Senare ammande sessioner. Berätta ditt barn att han eller hon kan amma senare, till exempel efter att du är klar förbereder middagen. Detta kommer utrymme ut sessioner tills du så småningom kan skjuta upp en hel vård session till nästa. Det kan också låta ditt barn att bli distraherad innan amning någonsin börjar; Substitut mat, dryck, eller komfort för amning. Om ditt barn använder fortfarande ammar som en primär sätt att tillfredsställa hunger eller törst, vara redo med andra livsmedel och drycker (mjölk eller vatten är bättre än saft på grund av den höga sockerhalten i juice) innan ditt barn ber att amma . Om han eller hon inte är hungrig eller törstig, uppmuntra användningen av en komfort föremål, såsom ett uppstoppat djur, filt, eller docka, och erbjuda det ofta. Också ersätta nära gosa utan amning. Ett barn kan frukta att avvänjning medel att förlora den tröstande känsla av hålls; Avleda barn. Gör livet så intressant och upptagen att ditt barn glömmer att begära att amma. Läs en bok till ditt barn medan du håller honom eller henne i knät (vilket ger nära kontakt), eller föreslå en promenad, en tur på en trehjuling eller en resa till en lekplats eller sandlåda. Distraktioner kan vara tidskrävande men är mycket effektiva.