ångest på arbetet: en karriär krossa skick

 arkiv innehåll efter 2 år för att säkerställa våra läsare kan lätt hitta den mest aktuell innehåll; För att hitta den mest aktuella informationen, ange ditt ämne av intresse i vår sökruta.

Katrina Gay alltid orolig för henne på arbetsplatsen prestanda, men hon använde ångest till sin fördel genom att skjuta sig själv att producera kvalitetsarbete. Efter terroristattackerna den 11 september 2001 men kände hon en lite mindre kontroll.

“Jag skulle vakna upp mitt i natten och mitt hjärta skulle racing. Jag skulle svettas och jag skulle känna att jag hade en hjärtattack”, säger Gay. På jobbet, kände hon fysiskt och känslomässigt dränerad, och fann det svårt att tala och lyssna på möten.

Bröllop är i allmänhet joyous tillfällen, men inte så för Marissa Wolicki, 25, Toronto, Kanada, som motvilligt deltog i en nyligen med sin pojkvän, Helt plötsligt, rummet började snurra. Jag började känna riktigt illamående. Mitt hjärta gick pund pund pund pund. Jag tog min pojkvän hand och sa att vi var tvungna att gå. Han sa: “Vi kan inte gå. Vi är i mitten av ett bröllop! ” Han började bli arg på mig. Människor som inte har dessa attacker inte förstår. Mina ben började skaka. Jag hade…

Lyckligtvis som chef för fältverksamhet för National Alliance för de psykiskt sjuka (NAMI), Gay erkände hennes symtom direkt och besökte en psykiater. Hon fick diagnosen ångestsyndrom.

Ångestsyndrom är de vanligaste psykiska sjukdomar, som påverkar 19 miljoner barn och vuxna i USA, rapporterar Anxiety Disorders Association of America (ADAA).

ADAA rapporterar också att sjukdomen förbrukar nästan en tredjedel av den totala $ 148.000.000.000 totalt psykisk hälsa lagförslag för nationen. Det är inte förvånande, med tanke på personer med ångestsyndrom är tre till fem gånger mer benägna att gå till doktorn, och sex gånger större risk än icke-drabbade att läggas in på sjukhus för psykiska sjukdomar.

Även om ångeststörning beskriver en grupp av sjukdomar, såsom generaliserat ångestsyndrom, tvångssyndrom, paniksyndrom, posttraumatiskt stressyndrom, och fobier, finns det några symptom som kännetecknar sjukdomen som helhet.

Enligt Psychiatric Association, när personer som lider av ångest prata om deras tillstånd, omfattar de ofta dessa beskrivningar

På arbetsplatsen, kan dessa symtom leda till svårigheter att arbeta med kollegor och kunder, svårt att koncentrera sig, oro över rädslan i stället för att fokusera på arbete, och stänga ned uppdrag på grund av rädsla för att misslyckas, flyga, gå in i hissen, eller tala inför publik .

För människor som tror att de kan ha ångest, Jeffrey P. Kahn, MD, en klinisk psykiater och författare av psykisk hälsa och produktiviteten på arbetsplatsen, rekommenderar följande första steg handlings

s nya e-serien på att diagnostisera, behandla, och leva med hetsätningsstörning