antibiotika för gonorré

Generisk Nam; Varumärke Nam; azithromyci; Zithroma; ceftriaxon; Rocephi; doxycyklin; Doryx, Vibramycin

Antibiotika döda gonorrébakterien. Kombinationer av antibiotika används för att behandla gonorré.

Dessa antibiotika används för att behandla

Antibiotikabehandling, när det tas exakt enligt anvisningarna, härdar normalt gonorré infektioner. Om antibiotika inte tas på rätt sätt, kommer infektionen inte botas.

Vissa stammar av gonorré bakterier har blivit alltmer resistenta mot vissa antibiotika, inklusive kinoloner, penicillin, tetracyklin, och sulfapreparat samt några cefalosporiner används för att behandla gonorré. När bakterier blir resistenta mot antibiotika, de inte längre kan dödas av denna medicin. Experter rekommenderar att använda kombinationer av antibiotika för att behandla gonorré. 1

Alla läkemedel har biverkningar. Men många människor inte känner biverkningar, eller de kan ta itu med dem. Fråga apotekspersonalen om biverkningar av varje läkemedel du tar. Biverkningar listas också i informationen som medföljer din medicin.

Här är några viktiga saker att tänka på

Ring din läkare eller andra räddningstjänster direkt om du har

Ring din läkare omedelbart om du har

Vanliga biverkningar av dessa läkemedel är

Se Drug Begäran om en fullständig lista över biverkningar. (Drug Reference är inte tillgängligt i alla system.)

Medicin är en av de många verktyg din läkare har att behandla ett hälsoproblem. Ta medicin som din läkare föreslår kommer att förbättra din hälsa och kan förhindra framtida problem. Om du inte tar dina mediciner på rätt sätt, kan du sätta din hälsa (och kanske ditt liv) i riskzonen.

Det finns många anledningar till varför människor har svårt att ta sin medicin. Men i de flesta fall, det är något du kan göra. För förslag om hur man kan arbeta kring gemensamma problem, tar mediciner som ordinerats.

Om du är gravid, till bröst -feeding, eller planerar bli gravid, använd inte några mediciner om inte din läkare säger till. Vissa läkemedel kan skada ditt barn. Detta inkluderar receptbelagda och receptfria läkemedel, vitaminer, örter och kosttillskott. Och se till att alla dina läkare vet att du är gravid, bröst -feeding, eller planerar att bli gravid.

Uppföljning vård är en viktig del av din behandling och säkerhet. Var noga med att göra och gå till alla möten, och ring din läkare om du har problem. Det är också en bra idé att veta dina testresultat och föra en förteckning över de läkemedel som du tar.

Slutföra nya medicinen informationsformuläret (PDF) (Vad är ett PDF-dokument?) För att hjälpa dig att förstå denna medicin.

Centers for Disease Control and Prevention (2012). Uppdatering CDC: s sexuellt överförbara sjukdomar Behandling Riktlinjer, 2010: Oral cefalosporiner Inte längre en rekommenderad behandling för gonokockinfektioner. MMRW, 61 (31) 590-594. Tillgänglig på internet: http:? //www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm6131a3.htm S_cid = mm6131a3_w.

Centers for Disease Control and Prevention (2012). Uppdatering CDC: s sexuellt överförbara sjukdomar Behandling Riktlinjer, 2010: Oral cefalosporiner Inte längre en rekommenderad behandling för gonokockinfektioner. MMRW, 61 (31) 590-594. Tillgänglig på internet: http:? //www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm6131a3.htm S_cid = mm6131a3_w.

Sarah Marshall, MD – Familje Medicin; Peter Shalit, MD, PhD – Internmedicin

4 jun 2014

En person som har en positivt gonorré test; Sexpartners (inom de senaste 60 dagarna) av en person som diagnostiserats med gonorré, oavsett om de har symtom eller använda kondomer; En nyfödd vars mor har gonorré vid leveranstillfället.

Vanligtvis fördelarna med läkemedlet är viktigare än några mindre biverkningar; Biverkningar kan försvinna efter att du tagit medicinen för en stund; Om biverkningar ändå bry dig och du undrar om du ska ta medicinen, kontakta din läkare. Han eller hon kanske kan sänka din dos eller ändra din medicin. Inte plötsligt sluta ta din medicin om inte din läkare säger till.

Svårt att andas; Svullnad i ansikte, läppar, tunga eller svalg.

Nässelfeber; Svart eller blodig avföring; Bröstsmärtor; Ovanlig blödning eller blåmärken; Feber och frossa.

Illamående och kräkningar; Diarré; Belly smärta eller kramper; Vaginal klåda eller tömning.