antivirala medel för bältros

Generisk Nam; Varumärke Nam; acyclovi; Valtrex, Zovira; famciclovi; Famvi; valacyclovi; valtrex

Antivirala läkemedel hindrar virus som orsakar bältros från att föröka sig. Dessa läkemedel förkorta perioden av hudutslag, minska smärta under den aktiva skede av sjukdomen, och minska risken för att få komplikationer av bältros, såsom postherpetisk neuralgi. Antivirala kan tas oralt (via munnen) eller intravenöst (i en ven).

Den som har bältros kan använda antivirala läkemedel, men antivirala läkemedel är särskilt fördelaktigt för vuxna äldre än 50 och personer som har nedsatt immunförsvar. De används också för personer som har svåra utslag och de som har hudutslag nära ett öga och / eller på pannan.

Antivirala kan minska svårighetsgraden av bältros och påskynda läkning. När aciklovir, famciklovir eller valacyclovir tas inom 3 dagar för att få bältros, kan dessa läkemedel minska varaktigheten av smärta i samband med bältros. Dessa läkemedel minskar också smärta orsakad av postherpetisk neuralgi. 1

Alla läkemedel har biverkningar. Men många människor inte känner biverkningar, eller de kan ta itu med dem. Fråga apotekspersonalen om biverkningar av varje läkemedel du tar. Biverkningar listas också i informationen som medföljer din medicin.

Här är några viktiga saker att tänka på

Ring din läkare eller andra räddningstjänster direkt om du har

Ring din läkare omedelbart om du har

Vanliga biverkningar av detta läkemedel inkluderar

Se Drug Begäran om en fullständig lista över biverkningar. (Drug Reference är inte tillgängligt i alla system.)

Om du har problem med njurarna, kan du behöva ta mindre än den typiska dosen av antiviral medicin. Innan du börjar antiviral behandling, se din läkare är medveten om dina andra medicinska tillstånd.

Topikala antivirala (antivirala läkemedel som släpps ut på huden) hjälper inte behandla bältros.

Medicin är en av de många verktyg din läkare har att behandla ett hälsoproblem. Ta medicin som din läkare föreslår kommer att förbättra din hälsa och kan förhindra framtida problem. Om du inte tar dina mediciner på rätt sätt, kan du sätta din hälsa (och kanske ditt liv) i riskzonen.

Det finns många anledningar till varför människor har svårt att ta sin medicin. Men i de flesta fall, det är något du kan göra. För förslag om hur man kan arbeta kring gemensamma problem, tar mediciner som ordinerats.

Om du är gravid, till bröst -feeding, eller planerar bli gravid, använd inte några mediciner om inte din läkare säger till. Vissa läkemedel kan skada ditt barn. Detta inkluderar receptbelagda och receptfria läkemedel, vitaminer, örter och kosttillskott. Och se till att alla dina läkare vet att du är gravid, bröst -feeding, eller planerar att bli gravid.

Uppföljning vård är en viktig del av din behandling och säkerhet. Var noga med att göra och gå till alla möten, och ring din läkare om du har problem. Det är också en bra idé att veta dina testresultat och föra en förteckning över de läkemedel som du tar.

Slutföra nya medicinen informationsformuläret (PDF) (Vad är ett PDF-dokument?) För att hjälpa dig att förstå denna medicin.

Schmader KE, Oxman MN (2012). Varicella och herpes zoster. I LA Goldman et al., Red., Fitzpatrick s Dermatology i allmänmedicin, 8: e uppl., Vol. 2, sid. 2383-2401. New York: McGraw-Hill.

E. Gregory Thompson, MD – Internal Medicin; Christine Hahn, MD – epidemiologi

November 14, 2014

Vanligtvis fördelarna med läkemedlet är viktigare än några mindre biverkningar; Biverkningar kan försvinna efter att du tagit medicinen för en stund; Om biverkningar ändå bry dig och du undrar om du ska ta medicinen, kontakta din läkare. Han eller hon kanske kan sänka din dos eller ändra din medicin. Inte plötsligt sluta ta din medicin om inte din läkare säger till.

Svårt att andas; Svullnad i ansikte, läppar, tunga eller svalg.

kramper; Nässelfeber; Förvirrade tankar eller hallucinationer.

Huvudvärk; Illamående; Aptitlöshet; Diarré; Magen smärta.