aortaklaffen stenos levande med aortaklaffen stenos

Hur kommer du att känna och hur aortaklaffen stenos kommer att påverka ditt liv kommer att variera kraftigt beroende på om du har symptom och behandlingsbeslut du gör. Din läkare kommer förmodligen att föreslå livsstilsförändringar för att hjälpa till att hålla ditt hjärta och kropp frisk.

Om du röker, försök att sluta. Läkemedel och rådgivning kan hjälpa dig att sluta för gott; Din läkare kommer också att rekommendera att du följer en hjärt-hälsosam kost och begränsa hur mycket natrium du äter; Var aktiv, men du kanske måste undvika ansträngande motion. Fysisk aktivitet är bra för din hälsa. Men den typ av motion som är lämplig varierar beroende på hur allvarlig din aortaklaffen stenos är. Om du har mild stenos, behöver du inte begränsa din nivå eller typ av fysisk träning. Men om du har en allvarlig stenos, bör du undvika ansträngande aktiviteter såsom styrketräning eller löpning. Tala med din läkare om vilka typer av träning är säkert för dig; Bo på en hälsosam vikt. Gå ner i vikt om du behöver. För att få hjälp, viktkontroll.

Se din läkare omedelbart om du har nya symptom eller symptom som förvärras. Symptomen kan inkludera bröstsmärta eller tryck, svimning, och andnöd, Se din läkare regelbundet, och få de tester du behöver för att bedöma ditt hjärta, såsom echocardiograms. För mer information, se Tentor och tester; Hantera andra hälsoproblem, inklusive högt blodtryck, diabetes och högt kolesterol; Öva god tandhygien och har regelbundna kontroller. God tandhälsa är särskilt viktigt, eftersom bakterier kan spridas från infekterade tänder och tandkött till hjärtklaffarna; Få ett influensavaccin varje år. Få en pneumokockvaccin skott. Om du har haft en tidigare fråga din läkare om du behöver en annan dos; Tala med din läkare om du har frågor om sex och ditt hjärta. Din läkare kan hjälpa dig att veta om eller när det är okej att ha sex.