äpple köpguide

Tips om shopping: Välj fria från stötskador äpplen som känns fast och tung i handen. Leta efter rikt färgade frukter med slät hud och inga tecken på rostbildning-tan eller bruna skrynkelfria, utskjutande märken som kan vara nära stammen eller basen av äpple, som orsakas av överdriven väta eller svamp.

Förvaring Tips: Förvara äpplen i kylskåpet. I allmänhet fastare äpplen som Gala och Fuji sista längre (ibland mer än tre månader) än mjukare texture sorter som Macintosh eller Golden Delicious (som håller i ca 3 veckor).

Matlagning Tips: När matlagning med äpplen, är lika viktigt som smak konsistens. Vissa äpplen koka ner till “gröt”, medan andra håller sin form efter gräddning. För de flesta äpple bakad bra recept som vi att använda en kombination av äpplen för bästa konsistens. Till exempel, kombinerar det bästa äppelpaj fyllning “uppkäftig” äpplen (sorter som McIntosh, Cortland, Macoun, Mutsu (Crispin), Paula Röd eller Empire) och “välformade” äpplen (Granny Smith, Golden Delicious, Jonathon, Jonagold, Northern spion eller Ida Red).

Se våra äppel beskrivningar nedan för att hjälpa dig att hitta den perfekta äpple.

Braeburn: Dessa äpplen har tystat grön guld till röd hud och ljusgul kött. Doftande och smidig, dessa medelstora till stora frukter har en välbalanserad smak-söt med bara en antydan av syrlighet.

Cortland: Om du vill inkludera färska äpplen i en skål, men inte har tid att montera den a la minut, Cortlands är den bästa insatsen, de inte bli brun så snabbt som andra sorter och den ljusa röda hud och snö- vitt kött look slående mot en kontrasterande bakgrund. Saftigt och milt syrlig mjuknar detta äpple fint när kokta, vilket gör det så väl lämpad för bakning som det är för sallad.

Crispin (se Mutsu)

Empire: Den förtjusande barn av McIntosh och Red Delicious behåller söt-syrlig smak av Mac med en skarpare bett och krämigare kött. Denna glänsande rött äpple med en antydan av grönt är perfekt för bakning och frysning, men kan ätas utanför hand lika bra. Mindre frukt är perfekta för packning i lunchlådor.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Kyckling, choklad, sallader, desserter, soppa