artrit inflammation orsaker, symptom och behandling

När du tänker på artrit, du tänker på inflammation. Inflammation är en process där kroppens vita blodkroppar och immunproteiner att skydda oss mot infektioner och främmande ämnen såsom bakterier och virus.

Förstå reumatoid artrit (RA)

Vissa, men inte alla typer av artrit, är resultatet av missriktad inflammation. Artrit är en generell term som beskriver inflammation i lederna. Vissa typer av artrit är förknippade med inflammation innefattar

Den vanligaste formen av artrit kallas osteoartrit (även kallad degenerativ artrit) är lite av en missvisande. Man tror inte att inflammation spelar en viktig roll i osteoartrit. Andra smärttillstånd i lederna och muskuloskeletala systemet som inte är förknippade med inflammation innefattar fibromyalgi, muskulös ländryggssmärta och muskelnacksmärta.

Symptomen på inflammation innefattar

Ofta bara ett fåtal av dessa symtom är närvarande.

Inflammation kan också förknippas med allmänna “influensa” -liknande symptom inklusive

När inflammation uppstår, är kemikalier från kroppen släpps ut i blodet eller drabbade vävnaderna. Denna frisättning av kemikalier ökar blodflödet till området för skada eller infektion och kan resultera i rodnad och värme. Några av de kemikalier som orsakar ett läckage av vätska in i vävnaderna, vilket resulterar i svullnad. Denna process kan stimulera nerver och orsaka smärta.

Ökat blodflöde och utsläpp av dessa kemikalier lockar vita blodkroppar till inflammationsställen. Det ökade antalet celler och inflammatoriska ämnen i leden kan orsaka irritation, klädd ned brosk (kuddar i slutet av ben), och svullnad av det gemensamma foder (synovium).