artroskopi för temporomandibular störningar

Oral Health Trends

För artroskopisk käken kirurgi, infogar kirurgen en penna-tunn, tända röret (artroskop) in i käken gemensamt genom ett litet snitt i huden. Artroskopet är ansluten till en liten kamera utanför kroppen som sänder en närbild bild av det gemensamma till en TV-monitor.

Under artroskopisk kirurgi, kirurgen kan

Förfaranden görs under narkos och brukar ta 30 minuter eller längre beroende på vilken typ av förfarande.

Efter operationen kan du börja sjukgymnastik inom 48 timmar för att bibehålla rörelse och förhindra ärrvävnad bildas. Du kan också använda en mekanisk anordning som försiktigt rör din käkled (kontinuerlig passiv rörelse).

Käken rörelse kan begränsas i minst en månad. Och du kan behöva följa en diet av flytande och mjuk mat.

Artroskopi kan också användas för att spola ut leden (sköljning) eller att injicera ett antiinflammatoriskt läkemedel. Detta kan vara särskilt användbart för personer som har TMDS orsakade av reumatoid artrit.

Artroskopi kan användas för att behandla TMDS involverar

Detta förfarande kan också användas för att diagnostisera en TMD (diagnostisk artroskopi).

Artroskopi är inte gjort när det finns

Artroskopi är en minimalinvasiv kirurgi som effektivt kan behandla TMDS. En artroskopisk kirurgi effektivt kan behandla en TMD med färre och mindre allvarliga komplikationer jämfört med en öppen gemensam operation. 1

Komplikationer av artroskopisk temporomandibular kirurgi är ovanliga men inkluderar

Alla kirurgiska förändringar av ben och mjukvävnad är oåterkallelig och kan skapa nya problem i det gemensamma ömtåliga balans. Ärrvävnad resultat från kirurgi som involverar muskler, senor och ligament och kommer sannolikt att begränsa käkrörelse i viss utsträckning.

När det är möjligt, är en icke-kirurgisk metod att föredra framför kirurgi, eftersom behandlingen är billigare, säkrare, icke-invasiv, och innebär mindre risk för permanenta skador.

Nuvarande praxis trender är att undvika ändring Skivan eller struktur. Efter byte av bromsskiva är möjligt en negativ reaktion på en konstgjord skiva.

Om din läkare rekommenderar operation, experter är överens om att det är bäst att få ett andra utlåtande.

Slutföra operationen informationsformuläret (PDF) (Vad är ett PDF-dokument?) För att hjälpa dig att förbereda för denna operation.

Tucker MR, et al. (2008). Förvaltning av temporomandibular disorders. I JR Hupp et al., Red., Contemporary oral och maxillofacial kirurgi, 5: e uppl., Sid. 629-649. St. Louis: Mosby Elsevier.

Ta bort ärrvävnad och förtjockad brosk; Omforma delar av käkbenet; Flytta skivan; Dra leden för att begränsa rörelse; Flush (lavage) skarven; Sätt en anti-inflammatorisk medicin.

Ledsjukdom som orsakar vävnad och ben för att bryta ner; Ärrvävnad (sammanväxningar); Brosk som är för tjock; Svåra skiv problem i leden; En käkled som har lossnat över tid eller efter en skada.

Adam Husney, MD – Familje Medicin; Arden Christen, DDS, MSD, MA, FACD – Dentistry

November 14, 2014

Du \ ‘ll hitta tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

Du är för närvarande

Endast 18,5% av många människor i världen tandtråd aldrig. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Floss bort mat fastnat mellan tänderna och tar bort filmen av bakterier som bildar det innan det vänder sig till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), håligheter och tandlossning. Prova tandtråd bara en tand för att komma igång.

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på 3 dagar!

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen, men du är väl på väg att göra en positiv inverkan på tänderna och tandköttet. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på alla 7 dagar!

Endast 50,5% av många människor i världen tandtråd dagligen, och bra för dig att du är en av dem! Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Grattis på din god munhälsa vana!

Du hittar tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

KÄLLOR

Dental Association, friska människor 2010

Svullnad i käken som inte har fått diagnosen; Infektion (kirurgi kan orsaka infektion att sprida); En tumör nära käken gemensamt. Ett förfarande såsom artroskopi kan orsaka tumören att sprida (metastasera); Hårdnande eller fusion av käkben (beniga ankylos); En drabbade leden bredvid den enda öra där personen kan höra (kirurgi kan oavsiktligt skada örat); Fetma, vilket gör käken gemensamma svåråtkomliga under huden och fett.

Yttre, mitten eller innerörat skador; Tillfällig eller permanent hörselnedsättning; Tillfällig nervskada; Ledinfektion.