bebis utveckling: din 10-månader gammal

Nu när barnet är 10 månader gammal, har du förmodligen varit märker en hel del stora förändringar. Och du kan bli förvånad över hur snabbt ditt barn förvandlas till en oberoende liten person som blir runt, spelar, och kommunicerar som ett proffs. Du bör också få en känsla av ditt barns personlighet vid det här laget – tyst eller utgående, lugn eller äventyrlig. Och ni säkert har märkt att ditt barn har redan några favoritböcker, uppstoppade djur, låtar och spel.

I denna del av s månad för månad guide, kommer du att upptäcka vad barnet milstolpar du kan förvänta ditt barn att uppnå när hon är 10 månader gammal.

Din 10-månader gammal njuter av friheten att utforska på många olika sätt. Spädbarn i denna ålder kan krypa, dra från sittande ställning till stående, knäböj medan du håller på eller luta sig tillbaka ner och kryssning runt medan du håller på möbler eller dina händer. Walking är nu bara ett par månader bort, så att du kan förvänta ditt barn att snart vara på språng ännu mer.

Vid 10 månader, har barnets samordning förbättrats en hel del. Barn i denna ålder är ganska skickliga på att plocka upp små föremål i deras pincettgrepp. Se bara till att du fortfarande hålla något tillräckligt liten för att utgöra en kvävningsrisk av ditt barns små fingrar. De är också räkna ut hur man passa mindre föremål i större, vilket gör stapling koppar mycket roligt. Och 10 månader gamla har förmågan att hålla en leksak i ena handen medan du använder andra sidan för en annan uppgift.

Skydda barn från infectio; Babys Vision: Vad ditt barn Se; Hjälp för ditt barns eksem

Med 10 månader, kan barnet vara ner till en enda timmes tupplur under dagen. men det finns inget att oroa sig för om de fortfarande tar två tupplurar. Om du ska hoppa över en tupplur, är det bättre att hoppa på morgonen en. En tupplur efter lunch kommer att hjälpa barnet hålla sig vaken under eftermiddagen och undvika före sänggåendet crankiness. Ditt barn bör kompensera för förlorade tupplur genom att sova för en extra timme eller två på natten, och sova hela natten.

Tidiga tecken på hörsel Los; Skydda dina barn: Get Your Shot; Bakterier på dagis: Frågor att ställa