bebis utvecklingsmässiga milstolpar: från 8 till 12 månader

Under denna tid kommer ditt barn pressa sig in i en sittande ställning, där han kan nå för och utforska leksaker, böcker och nya verksamheter. Hjälpa honom utveckla färdigheter som klappar med patty Kakor och andra sidan spel.

Ditt barn är på väg! Under denna tid kan hon börja krypa, krypande på hennes mage, eller scooting på sin botten. Oroa dig inte om hennes stil. Så länge hon använder armar och ben på båda sidor av hennes kropp för att flytta, det är OK. Uppmuntra bilismen genom att sätta en intressant leksak precis utanför hennes räckhåll.

Gunga på sina händer och knän är ditt barns sista steget innan krypande. Han bygger sin arm och benmuskler så att de kan driva honom framåt (eller bakåt). Ge honom massor av övervakad tid ur krubba, bilbarnstol och barnvagn så att han kan arbeta på att flytta runt och stärka sina armar och ben.

När hon kan sitta bra utan stöd (vanligtvis cirka 7 månader), kommer ditt barn lära sig att luta över på alla fyra. Snart kommer hon skjuta ifrån med knäna att krypa. När hon blir smidig, anges kuddar, dynor, och lådor för henne att krypa över och runt. övervaka alltid denna verksamhet, och se till att ditt hem är baby-bevis!

Skydda barn från infectio; Babys Vision: Vad ditt barn Se; Hjälp för ditt barns eksem

Ditt barn är “cruising” – gång medan du håller på möbler för att stabilisera honom. Kontrollera skarpa hörn är vadderade och möbler är säkrad. Håll ditt barns händer medan han går att hjälpa honom öva. Eller låt honom driva en kraftig gång leksak med handledning. Hans första steg är ensam precis runt hörnet.

Vid ungefär 8-12 månader, ditt barns bål och benmuskler är starka nog för henne att stå utan hjälp. Rulla runt, sitta upp på egen hand, och krypa har ökat hennes förtroende. Se till att giftiga ämnen och läkemedel inlåsta och säkerhetsgrindar är upp.

Tidiga tecken på hörsel Los; Skydda dina barn: Get Your Shot; Bakterier på dagis: Frågor att ställa