Bells pares orsaker, symptom, behandling

Bells pares är en förlamning eller svaghet i musklerna på ena sidan av ansiktet. Skador på ansiktsnerven som styr musklerna på ena sidan av ansiktet orsakar den sidan av ansiktet att sloka. Den nervskada kan också påverka din känsla av smak och hur du gör tårar och saliv. Detta tillstånd kommer plötsligt, ofta över en natt, och oftast blir bättre på egen hand inom några veckor.

Orsaken till Bells pares är inte klart. De flesta fall tros vara orsakad av herpes virus som orsakar munsår.

I de flesta fall av Bells pares, den nerv som styr musklerna på ena sidan av ansiktet skadas av inflammation.

Många hälsoproblem kan orsaka svaghet eller förlamning i ansiktet. Om en specifik orsak inte kan hittas för svaghet, kallas tillståndet Bells pares.

Symtom på Bells pares inkluderar

Din läkare kan diagnostisera Bells pares genom att ställa frågor, såsom om hur dina symtom utvecklas. Han eller hon kan också ge dig en fysisk och neurologisk undersökning för att kontrollera ansiktsnerven funktion.

Om orsaken till dina symptom är inte klart, kan du behöva andra tester, såsom blodprover, en MRI, eller en datortomografi.

Plötslig svaghet eller förlamning på ena sidan av ansiktet som gör att det sloka. Detta är det tydligaste tecknet. Det kan göra det svårt för dig att blunda på den sidan av ansiktet; dregling; Ögonproblem, såsom överdriven sönder eller ett torrt öga; Förlust av förmågan att smaka; Smärta i eller bakom örat, Domningar i drabbade sidan av ansiktet; Ökad känslighet för ljud.