bipolär & självskade tecken, orsaker och behandlingar: skärning, bränning, och mer

Personer med bipolär sjukdom, depression och andra affektiva störningar har ofta episoder när de känner sig mycket ledsen, hopplös, orolig eller förvirrad. När dessa känslor blir för intensiv, kan personen kämpa med hur man handskas med överväldigande känslor, och för vissa människor, kan ansträngningar att hantera stress i form av handlingar av självskadebeteende.

En at-home bipolär testet, som lanserades i februari 2008 och säljs över Internet, är avsedd att användas med en läkares bedömning att göra en korrekt diagnos av bipolär sjukdom snabbare; Försäljningen fortsätter att vara livlig “, säger Kurt maj, VD och grundare av Psynomics Inc., San Diego-baserade företaget producerar $ 399 at-home test för bipolär sjukdom, det senaste i en rad tester som marknadsförs till konsumenter som vill veta deras risk för olika sjukdomar, men vissa psykiska experter är skeptiska …

Självskadebeteende är mest allmänt erkänd som en viktig del av ett tillstånd som kallas borderline personlighetsstörning. Borderline personlighetsstörning är en störning som involverar långvariga problem att reglera ögonblick till ögonblick emotionella reaktioner på stressande händelser, speciellt de som involverar starka känslomässiga reaktioner med hög känslighet för interaktion med andra människor. Själv skadade beteenden också ibland hända i människor vars beteende blir oorganiserad på grund av en primär psykotisk störning (det vill säga en oförmåga att bokstavligen skilja verkligheten från fantasy), huvud trauman eller utvecklingsstörning.

Kapning huden med ett vasst föremål är en form av självskadebeteende. Andra former av självskadebeteende kan omfatta brännande, repor, slår eller blåmärken, bitande, huvud-mal, eller plocka på huden. Ibland drar ut håret är en form av självskadebeteende.

Vissa människor som sysslar med självskadebeteende kan göra så metodiskt eller regelbundet, nästan som om självskadebeteende var en ritual. Andra människor kan använda självskade impulsivt – vid sporre för tillfället – som ett sätt att få omedelbar övergång till bebyggda spänningar. De kan använda självskadebeteende, antingen som ett sätt att reglera intensiva känslor eller som en distraktion teknik.

Oavsett hur självskade används är det en osund och farlig handling och kan lämna djupa ärr, både fysiskt och känslomässigt.