bröstcancer kläder: bras, halsdukar, tillbehör, och mer

 arkiv innehåll efter 2 år för att säkerställa våra läsare kan lätt hitta den mest aktuell innehåll; För att hitta den mest aktuella informationen, ange ditt ämne av intresse i vår sökruta.

När du först diagnosen bröstcancer, allt du kan tänka på är “Kommer jag att dö?” Men när du börjar lära sig att leva med cancerdiagnos, börjar du tänka på andra saker, som “Vad jag kommer att se ut skallig?” Det kanske låter oseriöst, men be någon bröstcanceröverlevande och hon ska berätta att hon funderat mycket över om att betala på det äkta människohår peruk eller vad hon skulle se ut i en baddräkt.

Må bra om hur du ser är en viktig del av att må bra om dig själv i allmänhet. Och ingen förtjänar att må bra om sig själv mer än en kvinna som överlevt bröstcancer. Lyckligtvis kvinnor med bröstcancer i dag har en ofattbar mängd alternativ, från peruker och halsdukar till specialitet bras och badkläder, utformade med deras behov i åtanke.

Du har bröstcancer; I år kommer nästan 250.000 kvinnor i USA höra dessa ord; Förra året Zunilda Guzman var en av dem; Jag var förkrossad “, säger Guzman, 39.” Jag ville världen till slut; Men Guzman, mor till en 9-årig dotter, visste att hon kunde inte låta det hända. Och inte heller någon av de andra nio överlevt bröstcancer intervjuades av som en del av ett särskilt projekt för bröstcancermedvetenhetmånad; Deras berättelser relä viktiga meddelanden om förebyggande åtgärder, screening, …

När Theresa McLeod började passande mastektomi bras på 1970-talet fanns det tre bras och två bröstproteser. Idag, i butiken hon lyckas på Evelyn Lauder Breast Center Memorial Sloan-Kettering Cancer Center i New York, McLeod lagerför en löpande inventering av cirka 3500 bras i 30 till 40 stilar. De varierar i storlek från 32A och AA till 52DD. “Du kan verkligen få vad du vill”, McLeod berättar. “Under de senaste tre till fem år, har alternativ verkligen expanderat. Du kan få mikrofibrer, V-cut behå, spets applikationer, och ett stort urval av sömlösa stilar.

Kate Rubien, chef för Underneath It All, butiken vid Clinical Cancer Center vid New York University Cancer Institute, håller med. “Inte så länge sedan, var vi glada över att få svart”, säger hon. “Nu har vi alla typer av färger -. En behå kommer i mintgrön, blå, vinröd, och rosa Vi lagerför vissa bras som ser ut precis som dyra Wacoal bras.

Mastektomi bras fortfarande ser lite annorlunda än vanlig bras. Eftersom de innehåller fickor för bröstproteser, de ofta täcker mycket mer av bröstet än vad vanliga bras. Men du kan också begära att få en ficka sys in din egen behå för att rymma en bröstform. Nordstrom varuhuset kommer att göra detta till en bra de säljer, eller så kan du fråga på sjukhuset där du behandlas.