Bupleurum

Vanliga namn: Beichaihu, Bupleuri Radix, Bupleurum root, Chai-hu, Chaihu (kinesiska), hare öra rot, Radix Bupleuri, Saiko (japanska), thorowax, thorow vax.

Effekt-säkerhetsklassning

Oo … Ethno eller annat bevis på effektivitet.

säkerhetsklassning

Bupleurum är en flerårig ört som växer främst i Kina, men också odlas i andra områden. Anläggningen växer till cirka en meters höjd och kräver riklig solen att blomstra. Bladen är långa och skäran-formad med parallell ådring. Terminal kluster av små, gula blommor visas i höst. Den långa kon eller kolonn-formad, enkel eller grenad rot är 10 till 20 cm i längd och 0,5 till 1,5 cm i diameter. Det är ljusbrun till brun, kan vara skrynkliga, och lätt bryts.

Bupleurum är en traditionell kinesisk ört med anor från första århundradet före Kristus och är en av de mest använda örter i traditionell kinesisk medicin. En av Kinas harmoni örter påstods påverka organ och energi i kroppen, har Bupleurum använts som en lever tonic, med mjälte och mage toning egenskaper. Anläggningen har också använts för att främja svett och behandla feber, influensa, distending smärta i bröstet, och menstruationsstörningar.

Bupleurum utreds för sin febernedsättande, immunmodulerande, mag-tarmkanalen, och leverskyddande effekt, liksom dess potential i förebyggande och behandling av cancer. Kliniska prövningar saknas i allmänhet.

Inga kliniska prövningar finns.

Kontra har ännu inte identifierats.

Information om säkerhet och effekt under graviditet och amning saknas.

Ingen väldokumenterad.

Mild trötthet, sedering, och dåsighet. Stora doser kan öka gasbildning och tarmrörelser. Allergi mot injicerade Bupleurum har rapporterats.

profilen toxicitet förefaller vara låg; Men information begränsad.

referenser