Cancer och omsorg

Om du har cancer, är din första prioritet sjukvård. Men det finns människor som kan hjälpa till med andra aspekter av livet, till exempel om att få hjälp med pengar och förmåner.

Rulla ned till om att hantera cancer

Den första personen att tala med om omsorg är din läkare eller sjuksköterska. De kommer att kunna diskutera dina behov och hänvisa dig till en nyckelarbetare, möjligen en socialarbetare.

Det är den person som ska vara ansvarig för att bedöma exakt vilken typ av hjälp du ska få. Det finns så många källor för hjälp som finns att det är viktigt att ha någon att vägleda dig.

Vilken typ av omsorg kan du få?

Ett vård skötare kan hjälpa till med hushållsarbete, dressing och tvättning, eller bara hålla dig sällskap och ge din vårdare en paus.

Undersöka detta så snart som möjligt, eftersom många skötare har väntelistor och några råd betalt för tjänsten. Ta reda på mer om vård i hemmet och praktiskt stöd i vår guide till vård och stöd.

Sociala tjänster kan också hjälpa till med mat och tvätt, eller ge en “sittande service” som låter din vårdare har en paus.

För mer avancerad vård, kan en arbetsterapeut ge en mer detaljerad bedömning av dina behov hemma. De kan göra ditt liv mycket enklare genom att anordna utrustning och anpassa ditt hus.

Inte all hjälp du behöver kommer från socialtjänsten, dock. Välgörenhetsorganisationer och frivilligorganisationer kan ge dig utmärkta vårdalternativ. Dessa inkluderar Cancer Research UK och Macmillan Cancer Support.

Stuart Danskin är ledande cancer informations sjuksköterska på Macmillan Cancer Support. “Vi är en välgörenhetsorganisation som ger information och kan hjälpa till att förbereda människor innan de ser en konsult”, säger han.

Hur cancer välgörenhet kan hjälpa

Det är viktigt att komma ihåg att människor med cancer har två huvudsakliga behov: fysiska och känslomässiga. Det är med emotionell omsorg som den frivilliga sektorn verkligen kan göra en skillnad.

Det är inte bara patienten utan hela familjen som kan påverkas “Stuart Danskin, Macmillan Cancer Support

Vi kan hjälpa anhöriga till personer som lider av cancer, “Danskin säger.” Vi inser att det är inte bara patienten utan hela familjen som kan påverkas.

De kanske inte vet så mycket om sjukdomen som patienten i sin familj, eller de kan vara orolig för att ta hand om familjen som kommer att falla till anhöriga. Vi hjälper stödja familjer med information och vägledning.

Den healthtalk.org webbplats har artiklar och videor på människor talar om att leva med cancer, inklusive praktiska och känslomässiga problem.

Att få stöd med cancer

tjänster

Hitta cancer stödtjänster nära dig

Macmillan cancerservice: finansiella frågor

22/11 /

22/11 /

Få reda på mer

tjänster

Plats

Allt om olika sätt att tänka på dina vårdbehov baserat på din situation och hur detta kommer att förändras i framtiden, inklusive bedömningar råds

Långtidsvård kan bli kostsamt. Ta reda på sätt att få finansiering för vård och hur man får mest för pengarna

Ibland måste du betala för kostnaderna för din vård. Ta reda på om du kan få hjälp med kostnaderna

Information om att leva med cancer, inklusive behandling, stöd och olika personliga erfarenheter av cancer

Att hantera cancer

Tjänster nära dig

Planering omsorg

Vem ska betala för din vård?

Få hjälp med sjukvårdskostnader

Att leva med cancer