cervikal spondylos

Cervikal spondylos är en allmän term för åldersrelaterad slitage påverkar spinal skivor i nacken. Som diskarna dehydratisera och krympa, tecken på artros utveckla, inklusive beniga utsprång längs kanterna av ben (ben sporrar).

Cervikal spondylos är mycket vanligt och förvärras med åldern. Mer än 85 procent av personer äldre än 60 år drabbas av livmoderhalscancer spondylos.

När ska en läkare

De flesta människor upplever inga symtom från dessa problem. När symtomen uppträder, icke-kirurgiska behandlingar är ofta effektiva.

Vad kan du göra

För de flesta människor cervikal spondylos orsakar inga symtom. När symtomen uppträder, de ingår normalt smärta och stelhet i nacken.

Frågor att ställa din läkare

Ibland, cervikal spondylos resulterar i en minskning av det utrymme som krävs av ryggmärgen och nervrötterna som passerar genom ryggraden till resten av kroppen. Om ryggmärgen eller nervrötterna kläms kan du uppleva

Vad du kan förvänta från din läkare

Uppsök läkare om du märker en plötslig domning eller svaghet eller förlust av blåsan eller tarmen kontroll.

Som ni ålder, ben och brosk som utgör din ryggrad och nacke gradvis utveckla slitage. Dessa förändringar kan inkludera

Riskfaktorer för cervikal spondylos inkluderar

Om ryggmärgen eller nervrötterna blir allvarligt komprimeras till följd av livmoderhalscancer spondylos, kan skadan bli permanent.

Du kan remitteras till sjukgymnast eller läkare som specialiserat sig på ryggraden sjukdomar (ortoped).

Förutom de frågor som du har förberett att be din läkare, tveka inte att ställa andra frågor.

Din läkare kommer sannolikt att ställa ett antal frågor. Att vara redo att svara på dem kan få tid att gå över punkter du vill diskutera på djupet. Du kan bli ombedd

Din läkare kommer sannolikt att börja med en fysisk undersökning som omfattar

Röntgenundersökningar kan ge detaljerad information för att vägleda diagnos och behandling. Din läkare kan rekommendera

Din läkare kan rekommendera tester för att avgöra om nervsignaler reser ordentligt till dina muskler. Nervfunktionstester omfattar

Behandling för livmoderhalscancer spondylos beror på svårighetsgraden av dina symtom. Målet med behandlingen är att lindra smärta, hjälpa dig att behålla din vanliga aktiviteter så mycket som möjligt, och förhindra bestående skador på ryggmärgen och nerver.

Om over-the-counter smärtstillande inte hjälper, kan din läkare ordinera

röntgenundersökningar

Nerv funktionstester

mediciner

Terapi

Akupunktur

Kirurgi

En sjukgymnast kan lära dig övningar för att hjälpa stretch och stärka musklerna i nacke och axlar. Vissa personer med cervikal spondylos dra nytta av användningen av dragkraft, som kan bidra till att ge mer utrymme i ryggen om nervrötter är kläms.

Din läkare kan rekommendera att försöka akupunktur för att minska smärtan. Akupunktur är bäst från en licensierad akupunktur utövare.

Om konservativ behandling misslyckas eller om dina neurologiska symtom – såsom svaghet i armar eller ben – förvärras, kan du behöva operation för att skapa mer utrymme för ryggmärgen och nervrötter.

Operationen kan innebära

Mild cervikal spondylos kan svara på

Besök din läkare