fosterskador testning-första trimestern tester

Den nackuppklarning testet och testerna första trimestern blod görs ofta tillsammans i vad som kallas den första trimestern screening.

Den cellfria fetal DNA-test tittar på fetal DNA i en gravid kvinnas blod. Det kan hjälpa till att hitta genetiska problem som Downs syndrom eller trisomi 18. Detta test är ett alternativ för kvinnor som har riskfaktorer för att ha ett barn med vissa missbildningar. Det är inte användas som ett allmänt screeningtest eller för kvinnor som bär tvillingar.

Nackuppklarning test. Detta test använder ultraljud för att mäta tjockleken på det område på baksidan av barnets hals. En ökning av tjockleken kan vara ett tidigt tecken på vissa fosterskador, såsom Downs syndrom. Detta test sker ofta tillsammans med blodprover i slutet av första trimestern. Det är inte tillgängligt överallt, eftersom en läkare måste ha särskild utbildning för att göra det; Första trimestern blodprov. Dessa tester mäter mängderna av två ämnen i blodet: beta humant koriongonadotropin (beta-hCG) och graviditet -associated plasmaprotein A (PAPP-A). Beta-hCG är ett hormon som gjorts av moderkakan. Höga nivåer kan ha samband med vissa fosterskador. PAPP-A är ett protein i blodet. Låga nivåer kan ha samband med vissa fosterskador. Läkaren tittar på testresultaten-tillsammans med din ålder och andra faktorer, att ta reda på risken för att barnet kan ha vissa problem.

Moderkaksprov (CVS) moderkaksprov (CVS). Läkare kan använda detta test för att titta på celler i moderkakan. CVS kan göras mellan 10 och 12 veckors graviditet. En läkare samlar ett urval av moderkaksprov celler genom att sätta en tunn flexibel slang (kateter) i livmodern genom slidan eller genom att sätta en nål genom magen in i livmodern. Testet kan användas för att hitta kromosomala missbildningar såsom Downs syndrom och familje sjukdomar såsom sicklecellanemi eller cystisk fibros. Men det kan inte hitta neuralrörsdefekter.