korn gräs

Vanliga namn: Korn också är känd som korn gräs och Hordeum.

Effekt-säkerhetsklassning

Oo … Ethno eller annat bevis på effektivitet.

säkerhetsklassning

Korn är en årlig gräs. Korn gräs är löv av korn växten till skillnad mot fiberriktningen. Den har förmåga att växa i ett brett spektrum av klimatförhållanden. Korn gräs har högre näringsvärde om skördas vid en ung ålder.

Korn anses vara den första spannmålskorn odlade av människor. Dess medicinska och livsmedelsanvändning går tillbaka till 7000 f Kr. Gröda rapporter om korn går tillbaka till 2440 f.Kr., och kineserna var odla korn cirka 2000 f Kr. Sedan biblisk tid, gamla Asien och Mellanöstern kulturer ingår uppgift unga vete och korn gräsväxter i sin kost. Historiskt sett var de växtarter som används vid behandling av hud, lever, blod och GI störningar. Gamla grekerna använde algblomningen härrör från spannmål för att behandla GI inflammationer. Gladiatorer åt korn för styrka och uthållighet. Den romerska läkaren Plinius användes korn som en del av en ritualiserade botemedel mot kokar.

År 1940 var det förklarade hur vitaminer, mineraler och protein i spannmåls gräs är avgörande för djur och människor. En uttorkad beredning av spannmål gräs som kallas “cerophyl” godkändes som en “accepterad mat” av rådet Foods of American Medical Association 1939. Senare syntetiska näringsämnen sattes till ett antal livsmedel, och multivitaminer vunnit popularitet. Saften av korn gräs innehåller betakaroten, vitamin B1, B2, B6, B12, pantotensyra och folsyra. Mineralämnen inkluderar kalium, kalcium, järn, fosfor och magnesium. Andra beståndsdelar är klorofyll, aminosyror, protein, fibrer, och enzymer. Kobalamin eller vitamin B12-brist kan undvikas i vegetarisk kost med tillskott med uttorkad korn gräs.

Korn bladextraktet har förmågan att infånga fria radikaler. Reaktiva syreföreningar har visat sig spela en viktig roll vid mediering av produktionen av pro-inflammatoriska cytokiner och kan vara av avgörande betydelse i patogenesen av sjukdomar såsom reumatoid synovit, artrit och gikt. Djurdata visar en ökad produktion av syrefria radikaler med korn bladextrakt sattes till dieten. Kliniska studier visar blodnivåer av syrefria radikaler har minskat med tillskott med 15 g / dag korn bladextraktet hos patienter med typ 2-diabetes mellitus. Liknande resultat noterades i nondiabetic, hyperlipidemiska patienter. Fler kliniska studier behövs för att visa omfattningen av fördelarna hos människor.

Korn gräs extrakt skydda de mänskliga vävnadsceller mot cancerframkallande ämnen. Verkningsmekanismen är inte känd men kan ha samband med anläggningens antioxidant aktivitet eller dess klorofyllhalt. Det har föreslagits att komplex kan bildas mellan cancerframkallande och klorofyll som kan inaktivera cancerframkallande. Dessutom antioxidanter, inklusive superoxiddismutas, som finns i höga koncentrationer i grönt korn juice skyddar mot strålning och fria radikaler. Forskning visar inga kliniska data om användningen av korn gräs för cancerförebyggande egenskaper.

Kolesterolsänkande effekter har tillskrivits beta-sitosterol komponenter, delvis. Beta-sitosterol tros verka genom att hämma den intestinala absorptionen av kolesterol och påskynda dess katabolism till gallsyror. Preliminär djur och kliniska data visar att totalkolesterol och LDL-kolesterolnivåerna sänktes. HCL kolesterolnivåer ökade. Fler kliniska studier behövs för att vara avgörande.

Många påståenden har gjorts när det gäller hälsoeffekterna av korn gräs kosttillskott. Föreslagna fördelar behandling av HIV-infektion, avgiftning av föroreningar, och öka energi och immunitet. Emellertid är objektivt bevis för många av dessa påståenden saknas.

En dos på 15 g / dag torkat korn bladextraktet har använts för att sänka kolesterolhalten.

Kontra har ännu inte identifierats.

Information om säkerhet och effekt under graviditet och amning saknas.

Ingen väldokumenterad.

Även överkänslighet mot kornprodukter typiskt förknippas med utsäde och inte de gröna bladen eller skott, patienter med celiaki eller andra känslighet för korn förmodligen bör undvika användning av korn gräs.

Inga data.

referenser