lägesyrsel (BPPV) -hem behandling

Du kan minska virvlande eller snurrande känsla av svindel när du har lägesyrsel (BPPV) genom att ta dessa steg

Vistas så aktiv som möjligt oftast hjälper hjärnan justera snabbare. Men det kan vara svårt att göra när du flyttar är vad som orsakar din svindel. Sängläge kan hjälpa, men det ökar vanligtvis den tid det tar för hjärnan att justera.

Använd två eller flera kuddar på natten; Undvika att sova på din sida med örat som orsakar problemet nedåt; Få upp långsamt på morgonen och sitta på sängkanten en stund innan stående; Undvik lutad över för att plocka upp saker eller tipp huvudet långt tillbaka för att titta upp, Var försiktig om liggande, till exempel när du är i tandläkarstolen eller har håret tvättas i en frisörsalong; Var försiktig med att spela sporter som kräver att du vrida på huvudet, luta eller ligga platt på rygg.

Brandt-Daroff övningar kan göras hemma för att hjälpa din hjärna vänja sig vid onormala balans signaler som utlöses av partiklarna i innerörat; Balans övningar för svindel, såsom att stå med fötterna ihop, armar ner, och sakta röra huvudet från sida till sida, kan hjälpa dig att hålla balansen och förbättra symtomen vid yrsel; Bo säker när du har balansproblem genom att lägga till Handräcke nära badkaret och toalett och hålla promenadstråk klar. Detta kan förhindra olyckor och skador.