lägesyrsel (BPPV) -symptoms

Det tydligaste tecknet på lägesyrsel (BPPV) är en känsla av att du eller din omgivning snurrar, virvlande, eller luta. Denna känsla kallas svindel.

När Jim Lyman orolig sin sons framtid, ett som involverade de utmaningar som autism, tänkte han på rosor. Lyman närmade en gammal vän, Tom Pinchbeck, vars familj ägde Pinchbeck är Rose Farm, i Guilford, CT, med en okonventionell idé-vrid nyligen stängda ökade gård i ett program som anställer och utbildar personer längs autismspektrat. Från denna idé blommat rosor för Autism, ett program som ger utbildning, vägledning och sysselsättning för äldre elever …

Att ta reda på om din svindel orsakas av BPPV, kommer din läkare vill ta reda på vad som orsakar det, hur illa det är, och hur länge det varar. med BPPV

Svindel är känslan av att du snurrar eller världen snurrar omkring dig. Det händer när kroppens balans sensoriska system oense om vilken typ av rörelse de känner. Du kanske tycker att det är svårt att gå eller stå. Du kan även tappa balansen och falla. Om din svindel är illa nog, kan du också illamående och kräkningar; Yrsel är inte en känsla av att du snurrar. Det är en vimsig eller ostadig känsla.

Luta huvudet, tittar uppåt eller nedåt, rulla över i sängen, eller komma i och ur sängen orsakar yrsel; Det börjar några sekunder efter att du flyttar ditt huvud; Det varar vanligtvis mindre än en minut. Den snurrande känsla kan vara mild, eller det kan vara illa nog att orsaka illamående och kräkningar; Vertigo blir mindre märkbar varje gång du upprepar samma rörelse. Efter 3 eller 4 upprepningar, kan rörelsen inte längre orsaka yrsel. Flera timmar kan passera innan samma rörelse orsakar igen yrsel.