mandlar: näringsrika nötter som gör ett bra mellanmål

Av Keri Glassman, MS, RD, CDN

Mandel hjälpa din ticker hålla sig frisk. De sänker LDL (dåliga) kolesterolet och är packade med vitamin E, magnesium och kalium, som hjälper syre och näringsämnen flöda mer fritt genom blodet. Vi vet hjärtan representerar kärlek, så visa din ticker någon lovin ‘med mandel; Mandel är en ben byggnad mat. Det 1-ounce servering har så mycket kalcium som 1/4 kopp mjölk. Ovanpå det, de är laddade med fosfor för att hålla skelett och chompers frisk och stark, vilket kommer att sänka risken för frakturer och raster.

De kommer rostade, sött eller salt, grodda eller unsprouted men de är alltid krispigt och tillfredsställande. Idag, mandlar är stjärnan i Nut Show. De finns i massor av sorter, och de är indelade efter deras färg, form och storlek. Landet med Hollywood superstjärnor, Kalifornien, växer och producerar flest mandel över hela världen. Vi kan kalla det en mutter, men mandlar är faktiskt utsäde av ett träd. Liksom alla bra skådespelare, kan de spela ett antal roller i din kost. Du kan se dem i huvudrollen på din tallrik som protein i form av mandel smör. De kan också användas som fett du slänga i din sallad för att hålla dig nöjd längre. Slutligen kan du se dem i din mellanmål på eftermiddagen som energiladdade bränsle till raket dig igenom tills middagstid. Så rulla ut den röda mattan, eftersom oberoende av vilken roll de spelar i din kost, mandel är pristagarna i kategorierna både smak och hälsofördelar.

Skulle du vara orolig för att “nötter är gödning”? Inte riktigt. Mandlar är ett av de livsmedel som är laddade med näring, och få människor befinner sig övervikt eller dålig hälsa från chowing ner på alltför många mandlar. Ändå är det möjligt att överdriva och underminera din bästa viktkontroll avsikter. Ett uns av mandel – det är 24 små frön – förpackningar 180 kalorier, 6 gram tillfredsställande protein och 14 gram hjärta -healthy fett. Återhållsamhet krävs, men eftersom dessa små närings nuggets är super tillfredsställande, lite räcker långt. Pre-portione är verkligen bra, så gör dig själv några mellanmål baggies.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Kyckling, choklad, sallader, desserter, soppa