ryggsmärtor: hem behandlingar – motion, receptfria läkemedel, och mer

Allmänna rekommendationer är att återgå till normal, eller nästan normal, aktivitet så snart som möjligt. Sträckning eller aktiviteter som ställer extra belastning på baksidan avskräcks dock.

Det finns inga specifika ryggövningar som har visat sig förbättra smärta eller öka funktionsförmåga hos personer med akut ryggsmärta. Motion kan dock vara användbara för personer med kroniska ryggsmärtor att hjälpa dem att återgå till normala aktiviteter och arbete.

Receptfria mediciner kan ge lindring från smärta

Vissa människor tycks dra nytta av användningen av is eller värme. Deras användning, men inte visat sig vara effektiva, inte anses vara skadlig. Var försiktig: Använd inte en värmedyna på “hög” eller plats is direkt på huden.

De flesta experter är överens om att långvarig sängläge är associerat med en längre återhämtningsperiod. Vidare, människor på sängen resten är mer benägna att utveckla depression, blodproppar i benen och minskad muskeltonus. Mycket få experter rekommenderar mer än en 48-timmarsperiod med minskad aktivitet eller sängläge. Med andra ord, få upp och få flytta i den mån du kan inte din läkare säger något annat.

Veta sanningen om ryggont orsaker och behandlingar

 från

KÄLLA

“. Lägre tillbaka smärtlindring hemma”

Ibuprofen (såsom Alvedon, Nuprin eller Motrin), tillgängliga över disk, är en utmärkt medicin för korttidsbehandling av ländryggssmärta. På grund av risken för magsår och gastrointestinal blödning, prata med din läkare om hur du använder denna medicinering; Paracetamol (t.ex. Tylenol) är också effektivt för att lindra smärta, Utvärtes medel såsom “djupa värme gnuggar” har inte visat sig vara effektiva.