sätesbjudning och sätesbjudning födelse – ämne översikt

Under större delen av graviditeten, det finns tillräckligt med utrymme i livmodern för barnet (fostret) för att ändra läge. Med 36 veckors graviditet, de flesta barn förvandlas till en huvud-position. Detta är den normala och säkraste fosterställning för förlossningen.

Det finns tre huvudsakliga sätesförlossning positioner

För det mesta, finns det ingen tydlig anledning till att barnet inte vända med huvudet nedåt.

I vissa fall kan sätesbjudning kopplas till början av förlossningen, tvillingar eller fler, problem med livmodern, eller problem med barnet. 2

Frank sätesförlossning. Skinkorna är på plats för att komma ut först i samband med förlossningen. Benen är raka upp framför kroppen, med fötterna nära huvudet. Detta är den vanligaste typen av sätesbjudning, Komplett sätesförlossning. Skinkorna är ned nära förlossningskanalen. Knäna är böjda och fötterna är nära skinkorna; FUTTIG bakstyckes. Ett ben eller båda benen sträcks ut under skinkorna. Benet eller benen är på plats för att komma ut först i samband med förlossningen.

Du har förmodligen inte kommer att kunna känna om ditt barn är sätesbjudning. Men om du är 36 eller fler veckor gravid och tror att du känner barnets huvud trycka högt upp i magen eller om du känner sparkar i nedre delen av magen, se din läkare för en undersökning.

Under en rutinmässig examen i slutet av graviditeten, kommer läkaren att känna din övre och nedre magen och kan göra en foster ultraljud för att ta reda på om ditt barn är sätesbjudning. Din läkare kan också lära sig att ditt barn är sätesbjudning när han eller hon kontrollerar din livmoderhalsen.

Ibland kan en läkare kan vända ett barn från en sätesbjudning på sin spets nedåt läge med hjälp av en procedur som kallas en extern cefaliska version. (Om du använder en barnmorska och ditt barn är i sätesbjudning, kommer barnmorskan hänvisa dig till en läkare för detta förfarande.) Om barnet kan vridas med huvudet nedåt innan förlossningen startar du kanske kan ha en vaginal förlossning .