sovrum makeover: hur man gör det en bra plats att sova

Melinda Ratini, DO, M; på 5 jul 2015

En god natts sömn börjar med rätt inställning för din kropp och själ att koppla av och ladda. Med några enkla ändringar i ditt sovrum, kan du få en bättre natts sömn. Starta makeover från belysning till sängkläder i dag så att du kan sova bättre i kväll.

Du kanske vill tänka över hur du och din partner gör sängen. Om du varje har en egen filt och toppskiktet, kan du varje göra dig bekväma och undvika slagsmål över täcket. Du kommer både att vara fri att röra sig och stanna så varm (eller kall) som du vill.

Medan cuddles med hårigvän kan trösta dig, kan ditt husdjur störa en god natts sömn, särskilt om din hund eller katt flyttar runt en hel del på natten. För vissa människor, kan ett husdjur i sängen också utlösa allergier. Hjälp ditt husdjur vänja sig att sova i sin egen plats i stället för att klättra i säng med dig.

Dämpa dessa lampor! Och inte bara lampan på nattduksbordet.

Telefoner, tabletter, bärbara datorer och andra prylar avger ljus som kan berätta din hjärna är det dags att gå upp, inte vila. Stänga dem när du slår in. Eller om du bara inte kan stänga av telefonen, lägga den i en låda så dess glöd inte kommer att hålla er upp.

Visste du din kroppstemperatur naturligt sjunker när du sover? Lagt grunden genom att hålla ditt sovrum cool. Om du slår upp värmen medan du sover, kan du störa det naturliga dopp i kroppstemperatur. Försök att hålla ditt sovrum runt 65 F. Alla har sin egen idealiskt klimat, så det finns inget rätt eller fel temperatur. Men undvika ytterligheter i varmt eller kallt eftersom det kan störa din vila.

Innan du åker hemifrån, stänga persienner eller gardiner i sovrummet för att blockera solen och hålla utrymmet cool. Ett par timmar innan du slår in, öppna ett fönster för att låta kall luft för att gå igenom. Eller använd fans för att driva den varma luften ut.